Szóval tegnapelőtt-tegnap elkapott az ihlet, és úgy határoztam egy recept meglátása után, hogy én bizony nekilátok és félig-meddig saját kútfőből készítek túrókrémet. Szerintem teljesen elfogadható lett az eredmény, tuti csinálok még máskor is, jön a tavasz, meg a nyár, szóval majd felhasználom az idénygyümiket. :)
A kép sajnos nem lett egy értékelhető kajafotó, de ilyesmi a végeredmény:
És akkor többé kevésbé a recept:
Amire szükséged lesz:
- félzsíros túró
- banán
- vaníliáscukor
- cukor
- tej
- főzőcsoki
Így készítettem:
- két banánt meghámoztam, és apró szeletekre szeltem, majd egy villával dolgosan összedolgoztam (előny, ha alapból puha a banán)
- 250 g túrót még a csomagolásában amennyire tudtam, összenyomogattam, préseltem, a darabokat masszásítottam
- a túró-banán masszához hozzáadtam egy kis csomag vaníliáscukrot
- mivel csak kockacukrom van a koliban, forró tejben felolvasztottam 3 szem kockacukrot, majd a forró tejet felöntöttem úgy 1-1,5 deciig
- a cukros tejet is hozzáadtam a túrókrémhez
- mindezt addig keverem, amíg bele nem untam - villával, habaróval
- kevéske tejben pici darabokra tört étcsokit olvasztottam a mikróban, miután kivettem (pár másodpercenként megkeverni, büdös, ha leég :P), még beletördeltem egy kis csokit, hogy a lehető legsűrűbb legyen
- a csokival díszítettem a kész túrót
Jó étvágyat, nagyon könnyű az elkészítése, laktató, finom, egészséges :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.