2011. április 18.

2011/04/18. - írta: Vitzus

Egészen nehéz tudatosítani és felfogni, hogy kitavaszodott... Hogy már ismét ennyi időt lehúztam itt... Amikor visszajöttem, nagy, és kemény tél volt. Nem mintha nem szeretném a telet. Szerintem a behavazott falvaknál-városoknál-világnál kevés szebb van - az egész olyan, mintha egy mesebeli elvarázsolt világban lennék... A kikelet sokára jött el, viszont most már itt van, és megállíthatatlan. Rég láttam Neuzellét ilyen szépnek - az összhatás - a csicsergő madarak, az üde zöld fű, a tarka virágok és fák gyönyörű összképet adnak. Ilyenkor még iskolába menni is más... Reggelente a harmatos füvet és a madarakat figyelni - és főként végre világosban kelni -lélekmelengető érzés tud lenni, ha az ember beleéli magát... :) 

Mindig arra számítok, hogy az idő lassan telik, és mindig "csalódok". A minap még az éj leple alatt jártunk iskolába, ma pedig már - főleg a déli időkben - tüzesen süt a nap...

 

Felpörögtek az események az utóbbi időben - ma megírtuk a matek elővizsgánkat - aminek elég vicces hatása volt rám, ugyanis az utóbbi időkben (1-2 hónap? :D), egy percig nem figyeltem oda matekórán, és szerintem egész jól megoldottam a feladatokat. :) 

Holnap van az utolsó tanítási nap, azután kezdődika végre a húsvéti szünet, 10 napos. Holnap után jön anyám, már szinte minden el van tervezve. Ma a bevásárlás (remélem nem öl meg a koleszigazgató, amikor meglátja a listát), holnap átköltözés a másik épületben lévő szobába... Holnap után pedig irány Berlin, reggeltől estig ott leszünk - természetesen már ez is végig megvan tervezve - úgy látszik, elég hatást gyakorol rám Németország :):)

 

A szünet után pedig már eljön a valóban jó idő, valószínűleg minden szabad percünket a strandon fogjuk tölteni és napozni... Na meg ugye a Metalfest!  A 3 napból csak egy lesz úgy igazán jó, de mivel kiderült, hogy jönnek páran Magyarországról is, valószínűleg örök emlék lesz...

 

Az eseményeket az is sűríti, hogy pár napom van eldönteni, hogy milyen szemináriumokra megyek jövőre - ami attól függ, hogy miből szeretnék érettségizni - ami attól függ, hogy mit akarok az egyetemen tanulni - ami attól függ, hogy miből akarok majd később megélni... tehát lényegében a jövőmről kell pár nap alatt döntenem... De talán egyetemszinten mégis megvan... Magyar-finn, és hozzá orosz minor. Remélem ezt így lehet, mert a finn is szakirány... De nekem kéne mindkettő :)

 

u.i.: Naivitást és önzőséget ne állíts szembe, nem lesz jó kimenetele... :/

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://vicus.blog.hu/api/trackback/id/tr832836946

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Richard Quandt - A TAVASZ NYOMÁBAN 2011.04.19. 20:31:41

Két héttel ezelőtt, életem egyik leghidegebb tele után az időjárás hirtelen megenyhült. Visszatértek a vörösbegyek, a harkályok buzgón kopácsoltak, kinyíltak a hóvirágok és mindenütt krókusz virágzott. Még az aranyvessző és a magnóliafa is életre kelt,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása