Összefoglaló 2 - FEZEN

2009/11/30. - írta: Vitzus

A nyáron sok minden történt velem -  Tankcsapda koncert Komáromban, buli a haverokkal. Voltam az Alacsony-Tátrában, nyaraltam a keresztanyáméknál.

A nyár folyamán nem hagyott nyugodni a csúfos "tragédia" ami a Balaton Music Waven ért. Ugyanis találtam magamnak fesztivált, ahol a két áhított banda, a Dalriada és a Depresszió is fellép. Ez volt a BMW. Itt viszont a kettő közül csúnya financiális gondok miatt az egyik sem lépett fel.

Így történt, hogy tovább keresgéltem magamnak fesztivált, ahol egy nap fellép mindkét banda. Így találtam rá a FEZEN-re  - Fehérvári Zenei Napok, ugye. Ennek a fesztiválnak annak ellenére, hogy már iskolaidő alatt volt, volt egy hatalmas előnye is - a szombati napra szándékoztam menni, plusz a koncertek olyan időben kezdődtek - vagyis inkább olyan időben fejeződtek be, hogy elértük az utolsó vonatot haza! Ez lelkesített fel, és így mertem anyám elé járulni az ötlettel - aki nagy noszogatások árán bele is ment.

Aztán valami mégis belepiszkított az ötletembe - megbetegedtem, a FEZEN előtti napon 38+ fokos lázam volt. De ez nem érdekelt, végre láthattam a két bandát élőben! EL is utaztam, kis hőemelkedéssel, gyengeséggel, de elmentem.

A fesztivál egy kinti gyártelepen volt, ahova a fesztiváljáratra való hiábavaló várakozás megunása után (ez már szókapcsolat, kérem) taxival mentünk. Szimpatikus volt a fesztivál ránézésre, sok ember, sok rocker, jó atmoszféra, érződött a levegőben a fesztiválhangulat. Miután megérkeztünk, a koncertkezdésig kb. annyi időm volt, hogy elmentem WC-re, felvettem még egy pólót (Mert hát na.. mégis csak betegek vagyunk), és mentem a Nagyszínpad elé. Elhelyezkedtem, véletlen találkoztam ismét 1 NW4ever klubos ismivel, Rebivel:) Megörülgettünk egymásnak, és már színpadon is volt a Depresszió. El is kezdték, stílusosan a Kezdjük el! című dallal. Készültem is a pogóra, de mellettem akkora nagy pogó tört ki, hogy pár másodpercig csak megszeppenve figyeltem. Később már természetesen én is bekapcsolódtam, mint a Circle Pit-be is, amit a szervezők által betiltott Wall of Death helyett csináltak. Jó is volt:) 

A koncert egy az egyben nagoyn jó volt, sok ugrálás, sok tánc, bár néha a felvert portól keleltt védenem az arcomat. Ugyanis a helyszín talaját az eső szempontjából lehet, hogy jól csinálták meg, viszont a Nagyszínpad elé nagyon alkalmatlan több szempontból is - hatalmas kavicsok voltak, amelyekre ráesni kellemetlen élmény volt, és a port is nagyon rúgta a jónép:) Ezen kívül gond egy szál sem volt. A Fezen közönsége votl az első, aki megtudhatta a jó hírt - a Depresszió egy új taggal bővül - az exfénytechnikusuk lesz ezentúl a zenekar szintise és samplerese:) Depiék elég rövid programot játszottak, viszont nagyon élvezetes volt - végre hallhattam élőben a (már) jól ismert dallamokat.

Ezután valami kaja és innivaló után néztem - sikerült kifognom egy ananászos pizzát, aminek úgy az 1/3-át ettem meg - de legalább volt valami a hasamban. Ezután elmentem az egyik sátorba egy kólával a kezemben, ahol a Dalriada fellépésére vártam. Nem kis élmény volt, amikor bementem a sátorba, és megláttam a Dalriada zenekar tagjait, akik már javában hangpróbáltam. Először nem hittem a szememnek, de aztán jobban szemügyre vettem őket, és tudatosítottam, hogy jé, itt vannak a Dalriadáék, és látni fogom őket élőben. Még iszogattam a kólámat, aztán ledobtam oldalra (bocsi a takarítóktól, nem volt nagyon más lehetőség...) és elkezdtem helyezkedni. Rövid idő után kezdtek, és felcsendült a Nap és Szél Háza, majd a Galamb, Tűzhozó, és így sorba a többi. Nagyon szépek voltak a srácok, Andris nagyon lelkes, ugyanúgy a rajongók. Akik közül csak a nagyon nagy pogósok zavartak, a 2. sorban több sérülést szenvedtem el, mint eddigi pogózásaim során... :) Aztán befészkeltem magam az első sorba... : ) Nagyon jó érzés volt látni őket, és ennyi év rajongás után ott lenni a koncertjükön. :) 

Sajna ők sem játszottak túl sokat, és, be kell valljam, nem ismertem az összeset a játszott számaik küzül. De a rosszabbacska hangzás ellenére is iszonyatosan élveztem a koncertet.

Ezután taxiba pattantunk, majd vonatra, majd másik vonatra, és már itthon is voltunk. Azt hiszem, erre a betegen abszolvált fesztiválra is sokáig emlékezni fogok:) 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vicus.blog.hu/api/trackback/id/tr201564727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ஐஐHannaஐஐ 2009.11.30. 21:20:39

Na, látom, azért nemsokkal később csak-csak elcsípted a Depressziót, és a Dalriadát is élőben! :)
Ezen a FEZEN fesztiválon nem járt itt az Anathema? (Brit alternative zenekar, előtte doom metalt játszottak, az a stílus távol áll tőlem, mert a powert szeretem többnyire, de valahogy ők akkoriban is jók voltak. Nem tudom, mennyire ismered őket, az énekes neve Vincent Cavanagh.) Egyik éven tudom, hogy itt voltak ezen a fesztiválon, de azt nem, hogy 2009-ben is eljöttek-e. Visszakanyarodva még a két magyar előadóra, bár szinte csak külföldi (főként finn) metal zenét hallgatok, a Dalriadának a Téli ének c. száma nagyon tetszik.

Vitzus · http://vicus.blog.hu 2009.11.30. 21:26:44

Igen, sikerült. Nem hagyott nyugodni, hogy nem látom őket a nyáron. Mindkét koncert különleges volt - hisz' Depiéket még csak ismeretlenül láttam, Dalriadáék meg éveken át "menekültek" előlem.
Nem hiszem, hogy idén léptek fel, mivel külföldiek, biztos nagyon reklámozva lett volna a nevük, és egyáltalán nem ismerős, tehát szerintem nem idén voltak.

Hát ha szereted a finnmötált, Korpit, Sonatát mind-mind, akkor nagyon megértél egy Dalriada-album végighallgatására, szívből ajánlom őket:D

ஐஐHannaஐஐ 2009.11.30. 23:32:52

Helyes, helyes! Remélem, többet egyébként nem jársz így, mert wáááá soha nem akarom átélni, főleg nem Sonatával ezt az egészet, hogy elmarad a koncert, mikor már ott vagyok. Bár Tonyék csaknem csinálnak ilyet, most is végigcsinálták, ahelyett, hogy lemondták volna. Végig fogom hallgatni, sztem kell, hogy legyen valahol egy album tőlük, de ha nem is lenne meg, akkor meg ott az internet :).

Vitzus · http://vicus.blog.hu 2009.12.01. 06:21:42

Hát remélem.:) Ezek az elmaradások nagyrészt a szervezés hibájából voltak, egy kivétellel. a 2008as Felvidéki Magyar Sziget fellépést betegség miatt mondták le sajnos...
Mostmár remélem többet ilyen gond nem lesz*.*
Legújabb albumuk amúgy az Arany-album^^
süti beállítások módosítása